Waarom Bienvenido

Waarom Bienvenido?

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk of een studentenstage in Zuid Amerika in een vertrouwde omgeving tegen lage kosten, dan ben je bij Bienvenido aan het goede adres.

De belangrijkste pijlers van Bienvenido zijn:

  1. Vrijwilligerswerk of een studentenstage mag niet te veel geld kosten
  2. De Spaanse of Portugese taal leer je het beste als je werkt in het land zelf en woont te midden van de lokale bevolking, de echte “native speakers”
  3. Voor studenten is het belangrijk dat zij te allen tijde kunnen rekenen op persoonlijke ondersteuning
  4. We hebben een ruime variëteit aan projecten en alle projecten zijn zorgvuldig geselecteerd
  5. Bienvenido werkt samen met de beste talenscholen van Latijns Amerika
  6. Een transparant kostenoverzicht, zodat duidelijk is waar het geld naar toe gaat

Uit eigen – negatieve – ervaringen, met organisaties die heel veel geld vragen voor het ‘mogen doen’ van vrijwilligerswerk, ontstond de gedachte om zelf een organisatie te starten waarbij dit niet het geval is.

Wij vinden nl. dat de essentie van vrijwilligerswerk is dat jonge enthousiaste studenten onbetaald mensen helpen of projecten steunen waar die extra hulp goed van pas komt.

Veel projecten die Bienvenido aanbiedt zijn ook geschikt voor een studentenstage.

De organisaties waarmee wij werken zijn allemaal door ons persoonlijk bezocht. De projecten waar wij voor gekozen hebben worden begeleid door betrouwbare organisaties die slechts een kleine bijdrage in de kosten van de stichting of organisatie vragen.

In alle landen beschikt Bienvenido over partners die de studenten vanaf het moment dat zij op het vliegveld worden opgehaald tot het moment dat zij daar weer worden afgezet zullen ondersteunen en zorg bieden. Wij hebben goed contact met de personen die binnen de organisaties verantwoordelijk zijn voor de vrijwilligersprojecten, zodat wij zeker zijn dat de scholieren/studenten goed begeleid worden.

Bienvenido biedt een grote variëteit aan projecten (zie hoofdstuk Projecten). Wat wel een voorwaarde is om aan een project deel te nemen is enige basiskennis van de Spaanse of Portugese taal; daarvoor bieden wij ook Spaanse – en Portugese cursussen aan.

In Argentinië biedt Bienvenido Spaanse talencursussen aan bij een gerenommeerde talenschool. Bienvenido werkt samen met een partner van de talenschool. Buenos Aires is een bruisende stad. Scholieren/studenten worden ondergebracht in gastgezinnen/studentenhuizen die door de talenschool zorgvuldig zijn geselecteerd.

Ook in Chili biedt Bienvenido Spaanse talencursussen aan bij een gerenommeerde talenschool. Bienvenido werkt ook hier samen met partner van de talenschool. Santiago de Chili is bruisende, veilige stad waar studenten zich snel thuis zullen voelen. Studenten worden ondergebracht in gastgezinnen die door de talenschool zorgvuldig zijn geselecteerd.

In Colombia biedt Bienvenido Spaanse talencursussen in Bogota en Cartagena. De talenschool met wie Bienvenido samenwerkt biedt naast talencursussen ook vrijwilligerswerk aan, en een verscheidenheid aan andere activiteiten zoals scuba diving en duiken. Ook de accommodatie zal zorgvuldig geregeld worden en Bienvenido zorgt voor een warm en veilig verblijf.

In Costa Rica en Panama biedt Bienvenido Spaanse Talencursussen, vrijwilligers projecten en een speciaal reis/talen programma aan. Bienvenido heeft in deze landen een Nederlandse partner, die Carine persoonlijk heel goed kent. Studenten worden ondergebracht in hostels, die in eigendom zijn van Bienvenido’s partner.

In Ecuador biedt Bienvenido Spaanse prive lessen aan en zijn er veel vrijwilligersprojecten mogelijk. Deze vrijwilligersprojecten zijn door de Nederlandse partner van Bienvenido zelf opgezet. Studenten worden ondergebracht bij gastgezinnen die door Bienvenido’s partner zorgvuldig zijn geselecteerd.

In Paraguay biedt Bienvenido veel vrijwilligers projecten aan. Bienvenido werkt hier samen met een partner die Carine persoonlijk heel goed kent. Zo kunnen de scholieren/studenten worden ondergebracht in gezinnen die wij persoonlijk goed kennen en waar vaak leeftijdsgenoten nog thuis wonen. Hoewel dit land bij het grote publiek niet zo erg bekend is, is de cultuur er buitengewoon gastvrij en zullen de studenten er een warm onthaal krijgen.

In Peru biedt Bienvenido zowel Spaanse Talencursussen als vrijwilligersprojecten aan. De talenschool waarmee Bienvenido in Cuzco werkt is een zeer bekende talenschool in Latijns Amerika. Ook in Peru heeft Bienvenido een Nederlandse partner, die Carine goed kent. Studenten worden ondergebracht in een studenten huis dat bij de talenschool hoort en op hetzelfde terrein ligt.

Uruguay staat ook bekend als een heel veilig land binnen Zuid Amerika. Hier biedt Bienvenido Spaanse Talencursussen aan en is er één mogelijkheid van vrijwilligers project. In Uruguay werkt Bienvenido samen met een Nederlandse partner die tevens eigenares is van de talenschool. Studenten worden ondergebracht in gastgezinnen of in het studentenhuis dat bij de talenschool hoort.

recensie van een ouder

Het is de bedoeling om de scholieren/studenten een geweldige ervaring te geven door deel te nemen aan onze vrijwilligersprojecten. Deze projecten zijn er bijna allemaal op gericht om de leefomgeving van kinderen die het veel minder goed hebben te verbeteren. Deze basis zal hun verdere studie en hun onafhankelijke leven ‘uit huis’ een solide basis geven en ze goed laten beseffen dat niet alles een recht is…..,maar ook vaak een privilege.