Uruguay – Sarah

Sarah in Uruguay

In februari ben ik met Bienvenido voor drie maanden naar Uruguay gegaan. Ik werd van het vliegveld opgehaald door mijn contactpersoon daar, waar ik de eerst paar dagen ook verbleef. Daarna verhuisde ik naar mijn studentenhuis in het centrum van Montevideo. Mijn huisgenootjes waren heel aardig, maar spraken bijna geen Engels, waardoor ik meteen aan mijn Spaans kon werken.

Die week begonnen ook mijn Spaanse lessen bij talenschool La Herradura. De klasjes waren klein en de leraren waren goed, en zo ging mijn Spaans snel vooruit. Ook organiseerde de school veel activiteiten buiten de lessen, zoals salsalessen, tours door de stad en workshops. Op deze manier heb ik niet alleen Montevideo en zijn cultuur leren kennen, maar ook veel nieuwe vrienden.

Na drie weken Spaans leren, ging ik aan de slag bij Casa Abierta. Dat is een soort naschoolse opvang waar vooral kinderen met een moeilijke thuissituatie komen. Ik heb daar de groep van 6 tot 9-jarige begeleid. Dat hield vooral in om samen met de andere begeleiders de kinderen te helpen met hun huiswerk, samen te sporten, spelletjes te doen en te knutselen. Ik heb het daar erg naar mijn zin gehad dankzij mijn altijd vrolijke collega’s en alle lieve kindjes.

Toen ik in eind mei weer naar huis moest, ging ik met lood in de schoenen. Mijn tijd in Montevideo is onvergetelijk. Ik raad iedereen aan om met Bienvenido naar Uruguay te gaan. Het is een onwijs mooi land, de mensen zijn er vriendelijk en voor je het weet spreek je vloeiend Spaans. Me encanta Montevideo!