Peru Maaike

Zoals elke buitenland ervaring is het begin altijd even spannend. Ik kwam op een vrijdagochtend aan in Cusco en verbleef op de taalschool waar ik vier weken les zou krijgen. Het was een gezellig kleine school met hele aardige leraren die je bij alles willen helpen. Ik had vier uur groepsles en twee uur privéles op een dag, omdat ik echt naar Cusco was gekomen om Spaans te leren. Ik merkte wel dat 6 uur best veel is op een dag, maar mijn Spaans is hierdoor enorm vooruit gegaan. In mijn eerste week kwam ik niet verder dan ‘como estas?’ en ‘gracias’. Maar na vier weken durfde en kon ik veel beter communiceren. Ik kan mij nu aardig verstaanbaar maken en kan met iedereen een gesprek aangaan.

Ik sliep in een gedeelde kamer met een ander meisje. Dit was heel gezellig, omdat er vrijwel altijd iemand is waarmee je je dat kunt bespreken.

In de weekenden heb ik vrijwel alleen maar uitstapjes gedaan: Rainbow mountain en red valley, moras y moray, het stadje Pisaq en mooie uitzichtpunten bezoeken in Cusco. De vijfde week die ik nog in cusco was heb ik samen met een vriend van mij de Salkantay trek gedaan. Een enorme aanrader! Wij hadden enorm veel mazzel gehad met het weer; weinig regen, alleen helaas bij Machu Picchu wolken waardoor we maar kleine delen konden zien. Maar ondanks dat was de trek ontzettend mooi. Je komt in vijf dagen op zulke mooie plekken en je loopt afstanden waar je nooit over na zou denken in Nederland. Dit is ook juist de kick aan het einde als je het hebt gehaald, dan zie je waarvoor je het allemaal gedaan hebt.

Cusco is een hele leuke stad, niet te groot maar ook zeker niet te klein. Er zijn genoeg leuke en lekkere restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Ook zijn er genoeg plekken waar je uit kunt gaan of nog even salsa kunt dansen als je er behoefte aan hebt.

Kortom, als je het idee hebt om naar Peru te gaan voor je Spaans, vrijwilligerswerk of iets anders, dan raad ik je Cusco zeker aan.