Paraguay – Max Micro Finance

Fundación in Paraguay:

Ook heb ik 2 maanden stage gelopen/ vrijwilligerswerk gedaan in Asuncion, Paraguay bij een organisatie die dmv “poverty stoplight” methode helpt armoede te bestrijden.. Dit waren twee van de meest leerzame maanden van mijn leven die me echt een compleet inzicht hebben gegeven in hoe problemen van landen opgelost kunnen worden. Als ‘pasante’ bij de Fundación werkte ik in het departement van the poverty stoplight, een programma waar mensen in armoede hun eigen armoede kunnen diagnoseren met een survey en daarna een plan van aanpak opstellen om hun leven te verbeteren. Ik zat op het hoofdkantoor in Asuncion en analyseerde data die binnenkwam van deze surveys. Mijn collega’s waren super aardig en behulpzaam en ik heb nog veel buiten werk met ze gedaan. Ik woonde in de ‘Casa de Pasantes,’ het huis waar alle tijdelijke (internationale en Paraguayaanse) hulpkrachten woonden. In het huis was het vaak gezellig, met feestjes, samen eten bestellen, uitgaan etc. Ik had mijn eigen (supergrote) kamer, met uitzicht op de tuin en het zwembad. De Fundación paste heel goed bij me omdat ik echt het gevoel had dat ik bijdroeg aan het bedrijf en daarbij aan het bestrijden van armoede, meer dan wanneer ik bijvoorbeeld les was gaan geven op een basisschool, ook heb ik via deze stage echt ontdekt dat er een carrière in armoedebestrijding en ontwikkeling mogelijk is, en dit lijkt me echt iets wat ik later wil gaan doen. Kortom was mijn ‘pasantia’ in Paraguay een ervaring waar ik enorm veel geleerd heb, echt het gevoel had dat ik iets bijdroeg, en ook nog het eens heel leuk heb gehad.