Paraguay – Kinderrechtorganisatie

Vrijwilligers kunnen werken of een stage lopen voor een non-profit organisatie, gehuisvest in Asunción, die opkomt voor de rechten van kinderen en adolescenten in Paraguay.

  • Algemene informatie: Deze organisatie heeft als doel om kinderen bewust te maken van hun rechten. Samen met de medewerkers gaan de vrijwilligers naar dorpen rond de hoofdstad Asunción om te assisteren in de programma’s. Met behulp van spelletjes, tekenen en sport leren de vrijwilligers de kinderen wat hun rechten zijn en hoe daarmee om te gaan. Ze leren onder andere dat het slecht is te discrimineren, dat ze recht hebben op schoon drinkwater, voedsel en wc’s, dat ze recht hebben op goed onderwijs zodat ze later kunnen studeren en dat corruptie niet normaal is. Dit alles om voor een betere toekomst voor Paraguay te zorgen. Dat het echt helpt is vooral te zien bij de adolescenten die geregeld samen met de organisatie op bezoek gaan bij het Ministerie van Onderwijs om samen met beleidsmakers te werken aan de verbetering van kinderrechten in de Paraguayaanse wetgeving.

 

  • Wat kan jij doen : Het hoofdkantoor van de organisatie is in Asunción. Hier zullen de voorbereidingen worden getroffen en werken de vrijwilligers mee aan de opzet van de programma’s. Vanuit hier gaat een busje van de organisatie met de vrijwilligers dagelijks naar kleine steden en dorpen rondom de hoofdstad naar de kinderen en scholen waarmee ze samenwerken. Het is ook mogelijk om bij deze organisatie een studentenstage te lopen. In overleg met de leiding kan een onderzoeks-onderwerp vastgesteld worden.

 

  • Praktische informatie: Vrijwilligers kunnen ervoor kiezen gedurende hun verblijf te overnachten bij gastfamilies, in een studentenhuis of hostel in Asunción.