Paraguay – Huizen Bouwen

Huizen bouwen

  • Algemene informatie: Deze Stichting zet zich in om de leefomstandigheden van arme gezinnen te verbeteren door samen met vrijwilligers huizen te bouwen. De organisatie wordt aangestuurd door jonge mensen en de vrijwilligers zullen dan ook samen met Paraguayaanse scholieren en studenten aan de slag gaan. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel plezier gemaakt en het resultaat is zeer bevredigend; jij en je collega’s zorgen voor een dak boven het hoofd van een heel gezin.

 

  • Wat kan jij doen: Ter voorbereiding van het bouwproject bezoeken de vrijwilligers de dorpjes waar de huizen gebouwd worden. Zo leren zij de woonomgeving en omstandigheden kennen waarin deze gezinnen leven. Een deel van de voorbereiding van de bouw vindt plaats op het hoofdkantoor in Asunción. Tijdens een aantal weekenden gaan de vrijwilligers samen met de Paraguayaanse jongeren naar het platteland waar de huizen dan gezamenlijk gebouwd worden.

 

  • Praktische informatie: De Paraguayaanse scholieren slapen gedurende de weekenden in tenten op het platteland. Vrijwilligers overnachten tijdens de weekenden ook in een tent en gedurende de week kunnen ze kiezen voor het slapen bij een familie, in een studentenhuis of hostel.