Medisch en Vertaal project Panama

Algemene informatie

Deze NGO is opgericht door een Amerikaanse dokter en heeft ten doel om de indiaanse bevolking van de eilandjes die rondom Bocas del Toro liggen te voorzien van medische hulp. Iedere dag varen er bootjes vanuit Bocas met aan boord dokters, medicijnen, assistenten en een vertaler naar de eilandjes.

De mobiele klinieken zijn soms 1 daagse tripjes maar bij sommige afgelegen eilandjes wordt er overnacht op de eilandjes.

Wat kun je doen?

* Voor studenten die geneeskunde studeren of verpleegkunde kun je de dokters assisteren. Behalve bezoeken aan eilandjes hebben ze ook 2 keer per week een mobiele kliniek op Isla Colon , dit is een eilandje vlakbij Bocas del Toro.

* Als vertaler kun jij voor een goede communicatie tussen dokter en patient

Praktische informatie

Voor de functie van vertaler:

– Je hebt minimaal niveau B 2 van zowel Engels als Spaans nodig.

– Je slaapt in hostel in Bocas del Toro

– Maaltijden zijn exclusief (zie kostenoverzicht Panama/Costa Rica)

Voor de functie van medisch vrijwilliger:

-Je hebt minimaal niveau A2 Spaans nodig.

– Je logeert op de basis van deze NGO die zich op een eilandje bevindt 10 minuten met boot van Bocas del Toro. Je slaapt in een dorm of kleine huisjes.

– Alle maaltijden van zondag avond t/m vrijdag avond zijn inclusief.

-In de weekenden kun je in hostel in Bocas del Toro verblijven en zo deelmaken van het gezellige nachtleven daar in de weekends.

– Kosten zijn relatief hoog omdat groot deel wordt besteed aan medicijnen, onderhoud aan boten waarmee naar de eilanden wordt gevaren en natuurlijk aan goede medische verzorging ( zie kosten overzicht Costa Rica/Panama)

Werken voor deze organisatie geeft je als vrijwilliger een unieke kans om een verschillende cultuur mee te maken, iets voor de indiaanse bevolking te doen, kortom een ervaring om nooit te vergeten.