Fleur in Peru | Talenschool en reizen

Na bijna vier weken Spaans leren(bij A1 begonnen) ben ik enorm vooruit gegaan. Ik mis natuurlijk nog veel vocabulaire, maar vaak begrijp ik de grote lijn wel. Ik ben drie keer naar de bioscoop geweest en alle films zijn hier in het Spaans, maar ik kon de films redelijk volgen! Het lukt me nu prima om een simpele conversatie te houden, vaak langzaam maar dat is helemaal niet erg. Ik steek wel wat tijd in het doornemen en leren van de stof buiten de lessen om, dat helpt voor mij goed om alles nog even rustig tot me te nemen. Vrijwel elke dag ga ik met vrienden naar de Starbucks, waar we goed kunnen leren aan een grote tafel.

Met een groepje vrienden gaan we eigenlijk altijd samen uiteten, in de weekenden samen op tripjes en we gaan ook uit. Op school hangt een gezellig sfeertje, er is altijd iemand waarmee je even gaat kletsen.

De meeste mensen gaan meerdere dagen naar de Machu Picchu, maar omdat ik dan lessen zou missen ben ik voor een dag gegaan. Ik vond het een super bijzondere ervaring! Het uitzicht was prachtig en ik had geluk met het weer, de zon scheen heerlijk. De dag daarna ging ik met een groep naar Rainbow Mountain, waarvan de top op 5000m (!!) ligt. Helaas zat het weer deze keer niet mee, maar dat deed niet af aan het feit dat we hebben gewandeld op 5km hoogte. De gedachte dat wij op deze hoogte waren maakte het al de moeite waard.

Ik heb mijn tripjes geboekt bij DOS MANOS, de travel agency die bij de school zit. Het was iets duurder dan bij andere agencies, maar ik werd altijd opgehaald en afgezet bij de school wat ik erg fijn vond.

Tot nu toe is het leven in Zuid Amerika goed bevallen. Ik vind Cusco een onwijs gezellig stadje en de mensen zijn vriendelijk en geduldig, ook als je even aan het worstelen bent met Spaans. Het Peruaanse eten vind ik niet heel bijzonder, maar in de restaurants kun je absoluut lekker eten voor weinig geld. Verder heb ik niet een gigantisch cultuurverschil ervaren, je went snel aan de manier van leven hier. Alles gaat rustig, de lunch begint zonder problemen een halfuur te laat maar dat is allemaal heel normaal hier.

Ik vind het erg jammer om hier weg te gaan, maar heb zin in mijn volgende avontuur in Panama en Costa Rica