Ervaring Martijn

Helaas is het zover…. mijn 2 maanden in Ecuador zitten erop en zijn veel te snel voorbij gevlogen. Ik heb hier de tijd van mijn leven gehad en had nog vele maanden langer willen blijven. Ik heb waanzinnige dingen meegemaakt, vrienden voor het leven gemaakt en ontzettend genoten van alle kids in het zuiden van Quito. Kortom een tijd om nooit te vergeten! Ik blik daarom ook met veel plezier terug op de afgelopen 2 maanden.

Begin januari kwam ik op een vrijdagavond na een prima vlucht aan op het vliegveld van Quito. Mijn eerste kennismaking met Zuid-Amerika want voor dit avontuur was ik nog nooit in Zuid-Amerika geweest. Ik werd opgehaald door mijn grote vriend José, de taxichauffeur van de partnerorganisatie van Bienvenido Gap Year.  Ik moet toegeven dat ik toch nog wel wat spanning had voor wat mij allemaal te wachten stond de komende maanden, het was tevens mijn eerste keer in mijn eentje zo ver van huis in tevens een land met een totaal andere cultuur. Gelukkig stelde José mij meteen op mijn gemak en kon ik meteen mijn in Valencia geleerde Spaans in de praktijk brengen. Na een gezellig ritje, waarin ik ook kennis maakte met het waanzinnige Ecuador. kwam ik aan op het kantoor van Bienvenido’s partner. Mijn eerste indruk van het gezellig kantoor was meteen goed en ik had het gevoel dat ik mij hier de komende 2 maanden wel kon gaan vermaken. Op het kantoor ontmoette ik Aldert die mij samen met Jośe naar mijn gastouders Monica en Victor bracht. Mijn tweede ouders kan ik wel zeggen. Mede dankzij deze twee te lieve mensen, heb ik een heerlijke tijd gehad in Quito. Zij hebben de afgelopen 2 maanden zo goed voor mij gezorgd, er was echt niets wat ontbrak aan dit gastgezin. Ik kreeg heerlijk te eten, had een lekkere warme douche en een lekkere kamer met een goed bed. Als ik een weekend geen weekendtripje aan het maken was met de andere vrijwilligers, namen Monica en Victor mij altijd mee naar de mooie plekjes van Quito of gingen wij in de middag of in de avond ergens wat eten. Ook hadden wij af en toe een spelletjes avond waarin wij dan allemaal verschillende spelletjes speelden waarbij ook zeker geld werd ingezet. Tot ergernis van Moni en Victor won ik telkens en ging ik elke avond met een grote glimlach en mijn nieuwe hoeveelheid dollars naar mijn kamertje.

Na het weekend begon ik maandag aan mijn eerste week als vrijwilliger. Ik maakte kennis met de projecten en met de andere vrijwilligers. Alles voelde meteen heel vertrouwd en ik werd met open armen ontvangen door de coördinatoren en de andere vrijwilligers. In mijn eerste week had ik het meteen al heel erg druk. Ik ging in die week 5 keer naar het zuiden om voetbal, zwem en Engelse les te geven aan de kids.  Naast de projecten hadden amigos Jesse en Robert mij ook deze week meteen kennis laten maken met Plaza Foch, een plek waar ik later niet meer weg te krijgen was. In mijn eerste week gingen wij 2 keer uit naar het welbekende Bungalow om daar aan de heerlijke welbekende fishbowls te slurpen en op dinsdagavond was de wekelijkse pubquiz. Elke dinsdag wordt er namelijk een pubquiz in de bar Finn Mccools georganiseerd. De vrijwilligers bereiden dan allemaal een ronde voor en één van de vrijwilligers presenteert de pubquiz. Elke week was dit weer een hele gezellige avond.

 

In alle weken die volgden ging ik elke week weer 5 keer naar het zuiden van Quito. Op maandag en woensdag om daar Engelse les te geven aan de kinderen. Op dinsdag en donderdag om voetbaltraining te geven en vrijdag om zwemles te geven. Doordat ik al die lieve, enthousiaste, leergierige en spontane koters 5 keer in de week zag, bouwde ik een ongekende band met hun op. Alle lol en alle geweldige gesprekken die ik met die kinderen heb gehad zal ik nooit vergeten. Het leukste vond ik de Engelse lessen als alle kinderen rustig hard in stilte aan het werken waren en constant met vragen kwamen, want leergierig dat waren zij zeker!

In de weekenden heb ik onvergetelijke tripjes gemaakt naar onder andere Banos, Mindo, Quilotoa, Cotopaxi, Mitad del Mundo, Otavalo en met carnaval naar Montanita met een ontzettend gezellige leuke groep vrijwilligers. Met alle vrijwilligers heb ik, waar we ook waren, de grootste lol gehad. Naast de projecten en lessen die wij samen overdag voorbereidden en gaven, deden wij bijna elke avond wel wat samen. Op maandagavond huurden wij altijd een veldje waar wij dan met alle vrijwilligers een mooie pot voetbal op de mat legden. Op dinsdag natuurlijk de welbekende pubquiz bij Finn Mccools. Op woensdag en donderdag gingen wij vaak uit of hadden wij een filmavondje op kantoor. En dan vrijdag t/m zondag een tripje waarbij wij het mooie Ecuador ontdekten.

 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik een geweldige tijd heb gehad in Quito. Ik heb met trots deel uit mogen maken van deze prachtige partner organisatie van Bienvenido Gap Year.