Costa Rica en Panama – Engelse Les

Engelse les geven op een lagere school – Costa Rica

 

  • Algemene informatie: Deze school bestaat sinds 1968. Het is een kleine school waar aandacht voor het individuele kind belangrijk is. Er zijn verschillende publieke scholen in Turrialba, die de Costa Ricaanse regering wilde sluiten met het doel om grote scholen te openen. De bevolking echter wilden de kleinere scholen behouden zodat hun kinderen niet hele lange afstanden hoeven te reizen en wilden graag de persoonlijke aandacht voor het individu behouden. Deze school krijgt daardoor weinig steun van de regering en daarom zijn vrijwilligers heel erg welkom.
  • Wat kun jij doen: Als vrijwilliger kun jij de leraren helpen met Engelse les geven en ook helpen met sport-lessen. Je kunt ook de kinderen helpen met hun huiswerk. Daarnaast is er ruimte om een workshop te geven in een bepaald onderwerp waar jij goed in bent.
  • Praktische informatie: Vrijwilliger moet een A2 niveau Spaans hebben en redelijk Engels spreken Minimum periode is 2 weken, Werktijden: flexibel, kan in de ochtend of middag. Dit project is van half December tot begin Maart gesloten. Bienvenido zal altijd de data van evt andere schoolvakanties ook checken. Vrijwilligers slapen in een hostel in Turrialba.

Engelse les geven op een lagere school – Panama

  • Algemene informatie: Dit schooltje bevindt zich op het eilandje Isla Solarte, vlakbij Bocas del Toro. Je gaat er iedere dag met een bootje naar toe. Je geeft Engelse les aan Indiaanse kindertjes.
  • Wat kun jij doen: Engelse les geven, lessen voorbereiden en ook de leraren helpen met hun uitspraak te verbeteren.
  • Praktische informatie: Vrijwilliger moet een A2 niveau Spaans hebben. Vrijwilliger moet redelijk niveau Engels hebben. Boottochtje heen en weer naar Bocas kost USD 4 per dag. Je slaapt in een hostel in Bocas del Toro. Schooltje is dicht tijdens vakanties: half December – begin Maart